Wigilia firmowa

Wigilia Bożego Narodzenia to szczególny czas, który spędzamy z najbliższymi nam osobami. Okres przedświąteczny to również najlepszy czas na spotkanie ze współpracownikami. Chwila na refleksję, rozmową i możliwość spróbowania wigilijnych potraw przed tą właściwą wieczerzą. W tym szczególnym czasie warto również zadbaliśmy o to by na Państwa stołach nie zabrakło wyśmienitych potraw przyrządzonych wg tradycyjnych receptur. Zapraszamy do zapoznania się z kilkoma propozycjami. Na życzenie przygotujemy indywidualną ofertę dopasowaną do Państwa oczekiwań. Poniżej prezentujemy część oferty na rok 2020.

Inne formy cateringu są ustalane indywidualnie wg Państwa zapytania.

Proszę wysłać zapytanie ofertowe w celu otrzymania aktualnej oferty z cenami.

NASZYMI KLIENTOM W TYM ROKU PROPONUJEMY:

  • MENU ŚWIĄTECZNE – PORCJOWANE NA ZIMNO I/LUB CIEPŁO PAKOWANE INDYWIDUALNIE
  • LUNCH ŚWIĄTECZNY W OPAKOWANIACH JEDNORAZOWYCH
  • MENU ŚWIĄTECZNE W FORMIE BUFETU
  • MENU ŚWIĄTECZNE SERWOWANE
  • PACZKI ŚWIĄTECZNE 

PRZYKŁADOWE MENU BUFETOWE:
MENU WIGILIJNE 1

BUFET GORĄCY:
Barszcz czysty 300ml + uszka z grzybami (3 szt.)
Filet z dorsza (czarniaka) panierowany 130g
Ziemniaki puree z koperkiem 200g
Kapusta z grzybami 200g
Pierogi z kapustą i grzybami 2 szt. + omasta z cebulki

BUFET ZIMNY:
Dorsz smażony po grecku 100g
Pieczywo, masło
Przekąski łącznie 7 szt. / os., w tym:
Koreczek z kulki rybnej smażonej z marynowanymi warzywami
Kulka serowa w chrupiącej panierce z czarnuszką
Sakiewka francuska z kiszoną kapustą i pieczarkami
Śląskie hekele na kruchej babeczce
Mini vol-au-vent francuski z tapenadą, anchois i pomidorkiem cherry
Mini vol-au-vent z pastą ze szprotek i warzywami
Mini rożek smażony a’la calzone z farszem mięsnym
Tartinka na pumperniklu z twarożkiem z łososiem, kawiorem i kaparami
Koreczek śledziowy z ogórkiem i papryką (rolmops) mini
Koreczek śledziowy po kaszubsku mini

BUFET SŁODKI:
Słodka babeczka makówkowa 50%
Ciasto w papilotce 50g, 50%
Śląskie praliny w papilotce (kartofelki marcepanowe) 50%
Pierniczki 2 szt.
Mini ptyś z bitą śmietaną 50%

MENU WIGILIJNE 2

BUFET GORĄCY:
Barszcz czysty 300ml
Uszka z grzybami (3 szt.)
Pierogi z kapustą i grzybami 6 szt.
Omasta z cebulki

BUFET ZIMNY:
Przekąski 4 szt. / os.
Koreczek z kulki rybnej smażonej z marynowanymi warzywami
Kulka serowa w chrupiącej panierce z czarnuszką
Śląskie hekele na kruchej babeczce
Mini vol-au-vent francuski z tapenadą, anchois i pomidorkiem cherry

DESER:
Przekąski 4 szt. / os.
Słodka babeczka makówkowa
Pierniczki 2 szt.

MENU WIGILIJNE 3

BUFET GORĄCY:
Barszcz czysty 300ml
Uszka z grzybami (3 szt.)
Filet z dorsza (czarniaka) 120g w sosie koperkowym
Ziemniaki puree z koperkiem 200g
Kapusta z grzybami 200g
Pierogi z kapustą i grzybami 2 szt.
Omasta z cebulki

BUFET SŁODKI:
Słodka babeczka makówkowa 50%
Ciasto w papilotce 50g
Śląskie praliny w papilotce (kartofelki marcepanowe) 50%
Pierniczki 2 szt.
Mini ptyś z bitą śmietaną

MENU WIGILIJNE 4

Jeżeli żadna z wcześniejszych propozycji menu nie odpowiada Państwa oczekiwaniom lub potrzebują Państwo innych potraw proszę przesłać nam szczegółowe zapytanie, a na pewno będziemy w stanie pomóc.

BUFET GORĄCY:

BUFET ZIMNY:

BUFET SŁODKI:

Dodatkowo wg indywidualnych ustaleń możemy Państwu zapewnić:
Wypożyczenie stołów cateringowych i stolików koktajlowych z nakryciem,
Wynajem stołów zasiadanych prostokątnych lub okrągłych z nakryciem,
Wynajem krzeseł podstawowych lub welurowych z pokrowcami,
Zapewnienie serwisu napoi gorących: kawa i herbata z dodatkami,
Wynajem ekspresów ciśnieniowych z obsługą,
Zapewnienie bufetu alkoholowego: piwo lane lub butelkowe, wino lub inne alkohole,
Nadzór lub obsługa kelnerska – koszt do ustalenia,
Przygotowanie menu wg indywidualnych oczekiwań,
Salę restauracyjną do dyspozycji dla max 34 osób w Chorzowie, blisko DTŚ i os. Klimzowiec, os. Tysiąclecia – Chorzów ul. Hajducka 84.

Warunki zamówienia:
Minimalna wartość zamówienia z dostawą to … zł netto
Przedstawione ceny są cenami netto do których należy doliczyć podatek VAT
Ciepłe potrawy podane w podgrzewaczach elektrycznych lub ze specjalnym paliwem
Możliwość negocjacji ceny w przypadku większych zamówień
Zamówienia należy składać drogą mailową
Zamówienie jest ważne po zawarciu umowy w formie pisemnej i wpłacie zadatku

Zamawiający zapewnia:
Miejsce niezbędne do realizacji usługi cateringu,
Udostępnienie miejsca odpowiednio wcześniej, aby przygotować catering,
Zapewnienie dostępności prądu wg zapotrzebowania Wykonawcy,
Wywóz śmieci powstałych podczas realizacji cateringu.

Nasze usługi cateringowe z okazji wigilii świadczymy kompleksowo. Taka usługa obejmuje:

  • Dostarczenie cateringu,
  • Rozłożenie cateringu w wyznaczonym miejscu,
  • Nakrycie stołu pod catering w formie bufetu,
  • Zapewnienie wyposażenia niezbędnego do ustawienia potraw w formie bufetu,
  • Wypożyczenie zastawy szklanej i porcelanowej niezbędnej do konsumpcji potraw,
  • Świąteczna dekoracja bufetów,
  • Posprzątanie po zakończonym cateringu.

Powyższe menu nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów KC.