Uroczystosci poprawin
Po udanym przyjęciu weselnym zapraszamy Państwa na poprawiny.
Organizacja cateringowa poprawin (catering na poprawiny) przez Catering Arts obejmuje:
- – Obsługa kelnerska
- – Obsługa techniczna
- – Nakrycie stołów
- – Zastawa porcelanowa, szkło, sztućce
- – Małe kompozycje ze świeżych kwiatów na stołach (z wesela)
Polecamy zapoznać się z poniższą propozycją menu na poprawiny.
MENU NA POPRAWINY
Na stole:
- Napoje zimne: sok pomarańczowy i jabłkowy w dzbankach – bez limitu
- Woda niegazowana w dzbankach – bez limitu
- Napoje zimne: Coca Cola w butelkach 1000ml – 0,25l / os.
- Dodatki do napoi gorących: cukier, cytryna, mleko
Obiad:
- Kwaśnica, żurek lub rosół z makaronem
- Kotlet drobiowy panierowany w płatkach migdałów
- Schab saute po diabelsku
- Sos ostry do mięsa
- Dodatki: cząstki ziemniaczane, ziemniaki puree,
- Surówka 2 rodzaje
Deser:
- Ciasto (sernik, jabłecznik, makowiec, 100g/os.) + 4 zł/os.
- Kawa i herbata w termosach (bez limitu)
Zimna płyta:
- Galaretka z nóżek
- Rolmopsy
- Terrina rybna
- Połówki jajek z majonezem
- Sałatka
- Mięsa pieczone w plastrach
- Warzywa świeże
- Pieczywo i masło
MENU – SKŁADNIKI DO WYBORU
SURÓWKI/SAŁATKI INNE DO WYBORU:
- Surówka z marchewki z pomarańczą, z kapusty pekińskiej, biała zasmażana kapusta na ciepło, bukiet sałat z sosem winegret
SAŁATKI Z ZIMNEJ PŁYTY DO WYBORU:
- Sałatka grecka z oliwkami i fetą
- Sałatka z tortellini
- Sałatka ziemniaczana ze śledziem
- Sałatka tradycyjna jarzynowa z majonezem (szałot)
- Sałatka z kurczakiem, melonem orzechami włoskimi
- Sałatka z bekonem, pieczarkami i papryką
- Sałatka z łososiem wędzonym i winegretem
- Sałatka z kurczakiem i filetowaną pomarańczą
- Sałatka makaronowa z brokułami i szynką w sosie czosnkowym
- Sałatka CEZAR z kurczakiem i grzankami
- Sałatka z gyrosem i sosem czosnkowym
- Sałatka z rukolą, mozzarellą i pomidorkami cherry
ŚLEDZIE Z ZIMNEJ PŁYTY DO WYBORU:
- Śledzie po kaszubsku
- Śledzie po tatarsku
- Śledzie w oleju z cebulką
- Śledzie w stylu meksykańskim
- Śledzie w przyprawach korzennych z cebulką
MIĘSA POZOSTAŁE DO OBIADU DO WYBORU:
- Pieczone udko z kurczaka, kotlet drobiowy panierowany w płatkach migdałów, kotlet drobiowy panierowany w sezamie, panierowany kotlet schabowy, szwajcar (panierowana kopertka wieprzowa z serem), rolada śląska wieprzowa, grillowany filet z kurczaka, grillowany filet z kurczaka zapieczony serem z pieczarkami, pomidorem lub ananasem, pieczone podudzie indyka, devolay (panierowana roladka drobiowa z pietruszką i masłem, grillowany filet z kurczaka zapieczony camembertem z żurawiną, filet z kurczaka szpikowany pieczarkami i serem, brokułami i serem lub szpinakiem z suszonymi pomidorami) oraz wiele więcej na specjalne życzenie.
Obsługiwany obszar:
– Górny Śląsk: Katowice, Gliwice, Bytom, Zabrze, Ruda Śląska, Rybnik, Tychy, Chorzów, Jastrzębie – Zdrój, Mysłowice, Siemianowice Śląskie, Żory, Tarnowskie Góry, Piekary Śląskie, Racibórz, Bielsko – Biała, Częstochowa, Jaworzno, Będzin, Sosnowiec, Zawiercie, Świętochłowice, Dąbrowa Górnicza, Czeladź, Wojkowice, Sławków, Siewierz, Bobrowniki, Psary, Mierzęcice,
– Małopolska: Kraków i okolice
– Opolskie: Opole, Kędzierzyn – Koźle