Wigilia firmowa

Wigilia Bożego Narodzenia to szczególny czas, który spędzamy z najbliższymi nam osobami. Okres przedświąteczny to również najlepszy czas na spotkanie ze współpracownikami. Chwila na refleksję, rozmową i możliwość spróbowania wigilijnych potraw przed tą właściwą wieczerzą. W tym szczególnym czasie warto również zadbaliśmy o to by na Państwa stołach nie zabrakło wyśmienitych potraw przyrządzonych wg tradycyjnych receptur. Zapraszamy do zapoznania się z kilkoma propozycjami. Na życzenie przygotujemy indywidualną ofertę dopasowaną do Państwa oczekiwań.

>> ZAPYTAJ O OFERTĘ SZYTĄ NA MIARĘ<<<

Nasze usługi cateringowe z okazji wigilii świadczymy kompleksowo. Taka usługa obejmuje:

  • Bezpłatne dostarczenie cateringu w promieniu 10 km,
  • Rozłożenie cateringu w wyznaczonym miejscu,
  • Nakrycie stołu pod catering w formie bufetu,
  • Zapewnienie wyposażenia niezbędnego do ustawienia potraw w formie bufetu,
  • Wypożyczenie zastawy szklanej i porcelanowej niezbędnej do konsumpcji potraw,
  • Świąteczna dekoracja bufetów,
  • Posprzątanie po zakończonym cateringu.

Inne formy cateringu są ustalane indywidualnie wg Państwa zapytania.

Poniżej kilka propozycji menu, które polecamy naszym klientom z możliwością zmian:

MENU WIGILIJNE 1 – „UCZTA U MIKOŁAJA”

BUFET GORĄCY:
Zupa grzybowa 300ml
Filet z sandacza po parysku 130g lub
filet z łososia pieczony w ziołach w sosie warzywnym 120g lub
filet z dorsza w cieście 150g zapieczony kapustką i grzybami (jedna opcja do wyboru „z góry”)
Kluski śląskie 8 szt.
Kapusta z grzybami na ciepło 150g
Warzywa gotowane na parze 150g
Surówka 2 rodzaje
Pierogi z kapustą i grzybami 3 szt.

BUFET ZIMNY:
Sałatka z makaronu ryżowego z tuńczykiem 100g
Sałatka z krewetkami koktajlowymi 80g
Śledzie w pomidorach z suszoną śliwką 40g
Śledzie z jabłkiem i rodzynkami w śmietanie 40g
Ryba po grecku 80g
Tymbalik rybny 80g
Rollsy na wykałaczce z kapustą, serem i sałatą 1 szt.
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem okraszone sezamem 1 szt.
Połówki jajek z farszem z anchois 1 szt.
Kulki rybne w zalewie octowej 50g
Rolmopsik na wykałaczce 1 szt.
Mini tatar z łososia wędzonego na sucharku z kawiorem 1 szt.
Pieczywo, masło

BUFET SŁODKI:
Makówki w mini kieliszku 140g
Mini desery różne smaki 50g
Ciasto 100g (sernik, makowiec, szarlotka, seromak lub seromak z jabłkiem)

NAPOJE:
Kompot z suszonych owoców 200ml

CENA PROMOCYJNA W ZESTAWIE: 135,00 zł / os.

MENU WIGILIJNE 2 – „PRZYJĘCIE Z ELFAMI”

BUFET GORĄCY:
Barszcz czerwony
Filet z białej ryby w złocistej panierce 120g
Kasza gryczana z podsmażaną cebulką 200g
Kapusta z grzybami 150g
Pierogi z kapustą i grzybami 2 szt.
Pierogi wiejskie (z mięsem, ziemniakami i kapustą) 2 szt.
Pierogi szpinakowe 2 szt.

BUFET ZIMNY:
Sałatka z tortellini z warzywami 100g x 50%
Sałatka z krewetkami koktajlowymi 80g x 50%
Śledzie korzenne 40g x 50%
Śledzie w pomidorach z suszoną śliwką 40g x 50%
Ślędzie z jabłkiem i rodzynkami w śmietanie 40g x 50%
Ryba po grecku 80g
Karp w galarecie 60g
Tymbalik drobiowy 80g
Pieczywo, masło

CENA PROMOCYJNA W ZESTAWIE: 75,00 zł / os.

MENU WIGILIJNE 3 – „KOLACJA U KRÓLOWEJ LODU”

BUFET GORĄCY:
Barszcz czysty 300ml
Uszka z grzybami 3 szt.
Filet z białej ryby w panierce sezamowej 120g x 50%
Filet z karpia panierowany 120g x 50%
Ziemniaki puree z koperkiem 200g
Kapusta z grzybami 150g
Surówka z kapusty pekińskiej 100g

BUFET SŁODKI:
Makówki w miskach 80g/os.
Pierniczki domowe 50g
Ciasto w papilotce 3 x 50g (sernik, makowiec, szarlotka, seromak lub seromak z jabłkiem)

CENA PROMOCYJNA W ZESTAWIE: 50,00 zł / os.

MENU WIGILIJNE 4 – „PRZYJĘCIE U GWIAZDORA”

BUFET GORĄCY:
Barszcz czysty 300ml
Krokiet z kapustą i pieczarkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi wiejskie (z mięsem, ziemniakami i kapustą) 3 szt.

BUFET ZIMNY:
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 100g x 50%
Sałatka z makaronu ryżowego z tuńczykiem 100g x 50%
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem okraszone sezamem 1 szt.
Mini hekele na bagietce 1 szt.
Babeczki kruche „większe” dekoracyjne z pastami i warzywami (pasta tuńczykowa, łososiowa lub śledziowa) 1 szt.

BUFET SŁODKI:
Pierniczki domowe 50g
Mini babeczki z makiem 40g

CENA PROMOCYJNA W ZESTAWIE: 45,00 zł / os.

MENU WIGILIJNE 5 – „PRZEKĄSKI DZIADKA MROZA”

BUFET PRZEKĄSEK:
Mini rożki z tortilli z kapustą i pieczarkami 1 szt.
Rollsy na wykałaczce z kapustą, serem i sałatą 1 szt.
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem okraszone sezamem 1 szt.
Mini hekele na bagietce 1 szt.
Śledzik z suszonymi pomidorami na bagietce 1 szt.
Mini tatar z łososia wędzonego na sucharku z kawiorem 1 szt.
Babeczki kruche „większe” dekoracyjne z pastami i warzywami (pasta tuńczykowa, łososiowa, śledziowa) 1 szt.
Połówki jajek z farszem z anchois 1 szt.
Mini tymbaliki drobiowe 40g
Sałatka z makaronu ryżowego z tuńczykiem 100g x 50%
Sałatka z tortellini z warzywami 100g x 50%

CENA PROMOCYJNA W ZESTAWIE: 40,00 zł / os.

MENU WIGILIJNE 6 – „OBIAD U RUDOLFA”

BUFET GORĄCY:
Filet z karpia panierowany 120g
Ziemniaki puree z koperkiem 200g
Kapusta z grzybami 150g

BUFET SŁODKI:
Ciasto w papilotce 2 x 50g (sernik, makowiec, szarlotka, seromak lub seromak z jabłkiem)

CENA PROMOCYJNA W ZESTAWIE: 30,00 zł / os.

>>>POBIERZ PEŁNĄ OFERTĘ W PDF>>>> 2017 WIGILIA ZESTAWY menu CATERING ARTS

Poniżej kilka zdjęć z wigilii firmowej w Katowicach w formie ekskluzywnego bankietu zasiadanego:

 [gb-photos id=”2183″]

W ceny powyższych propozycji menu wliczone jest:
Bezpłatne dostarczenie cateringu w promieniu 10 km
Rozłożenie cateringu w wyznaczonym miejscu
Nakrycie stołu pod catering w formie bufetu
Zapewnienie wyposażenia niezbędnego do ustawienia potraw w formie bufetu
Wypożyczenie zastawy szklanej i porcelanowej niezbędnej do konsumpcji potraw
Świąteczna dekoracja bufetów
Posprzątanie po zakończonym cateringu

Dodatkowo wg indywidualnych ustaleń możemy Państwu zapewnić:
Wypożyczenie stołów cateringowych i stolików koktajlowych z nakryciem,
Wynajem stołów zasiadanych prostokątnych lub okrągłych z nakryciem,
Wynajem krzeseł podstawowych lub welurowych z pokrowcami,
Zapewnienie serwisu napoi gorących: kawa i herbata z dodatkami,
Wynajem ekspresów ciśnieniowych z obsługą,
Zapewnienie bufetu alkoholowego: piwo lane lub butelkowe, wino lub inne alkohole,
Nadzór lub obsługa kelnerska – koszt do ustalenia,
Przygotowanie menu wg indywidualnych oczekiwań,
Salę restauracyjną do dyspozycji dla max 34 osób w Chorzowie, blisko DTŚ i os. Klimzowiec, os. Tysiąclecia – Chorzów ul. Hajducka 84,
Salę restauracyjną do dyspozycji dla max 30-40 osób w Katowicach ul. Raciborska róg z ul. Kozielską.

Warunki zamówienia:
Minimalna wartość zamówienia z dostawą to 1000 zł netto
Przedstawione ceny są cenami brutto z podatkiem 8% VAT
Ciepłe potrawy podane w podgrzewaczach elektrycznych lub ze specjalnym paliwem
Możliwość negocjacji ceny w przypadku większych zamówień
Zamówienia należy składać drogą mailową
Zamówienie jest ważne po zawarciu umowy w formie pisemnej i wpłacie zadatku

Zamawiający zapewnia:
Miejsce niezbędne do realizacji usługi cateringu,
Udostępnienie miejsca odpowiednio wcześniej, aby przygotować catering,
Zapewnienie dostępności prądu wg zapotrzebowania Wykonawcy,
Wywóz śmieci powstałych podczas realizacji cateringu.