Uroczystosci weselne

Proponujemy Państwu organizację wesela szytego na miarę:

  • – Pomożemy znaleźć salę i zarezerwować,
  • – Pomożemy dobrać dekorację sali i kwiaty,
  • – Zapewnimy wyposażenie i nakrycie stołów,
  • – Doradzimy zespół lub dj,
  • – Dobierzemy odpowiednie menu,
  • – Zapewnimy napoje zimne i ciepłe,
  • – Zarezerwujemy fontannę czekoladową na życzenie,
  • – Wynajmiemy atrakcje dmuchane i zamówimy animatorów dla dzieci,
  • – W przypadku wesela w plenerze dach nad głową będzie na naszych barkach,
  • – Zorganizujemy przyjęcie weselne (catering na wesele),
  • – Zorganizujemy poprawiny na życzenie,
  • – Zorganizujemy swojski stół z tradycyjnymi wyrobami,
  • – Zapewnimy profesjonalną obsługę kelnerską,
  • – Posprzątamy po zakończonym przyjęciu.

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami menu w cenach od 135 zł / os.

Organizacja cateringowa wesel (catering weselny) przez Catering Arts obejmuje:

  • – Obsługa kelnerska
  • – Obsługa techniczna
  • – Nakrycie stołów
  • – Dekoracyjny tiul na stołach
  • – Zastawa porcelanowa, szkło, sztućce
  • – Małe kompozycje ze świeżych kwiatów na stołach

>>> POBIERZ PEŁNĄ OFERTĘ: OFERTA weselna 2015 <<<

MENU WARIANT TRADYCYJNY

w cenie od 135 zł / os.

Na wejście:

  • Lampka wina musującego dla każdego
  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą

Na stole:

  • Owoce sezonowe mix
  • Napoje zimne: sok pomarańczowy i jabłkowy w dzbankach – bez limitu
  • Woda niegazowana w dzbankach – bez limitu
  • Napoje zimne: Coca Cola w butelkach 1000ml – 0,5l / os.
  • Dodatki do napoi gorących: cukier, cytryna, mleko

Obiad:

  • Bursztynowy rosół z kury z makaronem
  • Rolada śląska wieprzowa
  • Udko faszerowane pieczarkami
  • Karczek szpikowany czosnkiem w plastrach
  • Sos do mięsa
  • Dodatki: kluski białe, ziemniaki z wody z koperkiem
  • Modra kapustka na ciepło
  • Surówka z białej kapustki
  • Marchewka z jabłkiem

Deser:

  • Ciasto (sernik, jabłecznik, makowiec, 100g/os.) + 4 zł/os.
  • Lody dla każdego (trój smakowe z bitą śmietaną
    i polewą czekoladową)
  • Kawa i herbata w termosach (bez limitu)

Zimna płyta:

  • Deski wędlin z kiełbasą i salami
  • Deski serów żółtych, pleśniowych i podpuszczkowych
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledzie w 2 odsłonach
  • Sałatki 2 rodzaje
  • Połówki jajek faszerowanych
  • Caprese
  • Świeże warzywa
  • Marynaty warzywne
  • Pieczywo i masło

Ciepła kolacja porcjowana na talerzach:

  • Roladka z kurczaka szpikowany brokułami i serem feta
  • Talarki ziemniaczane
  • Surówka 2 rodzaje

LUB

  • Schab przeplatany boczkiem w złocistej panierce
  • Ziemniaki puree
  • Kapustka na ciepło

Po oczepinach (lub wcześniej):

  • Tort weselny (we własnym zakresie lub + 12 zł / os.) i uroczyste krojenie pierwszego kawałka

Druga ciepła kolacja:

danie jednogarnkowe do wyboru:

  • Bogracz wieprzowy
  • Strogonow wołowy
  • Żurek śląski z kawałkami białej kiełbasy
  • Bigos staropolski
  • Barszcz z krokietem lub pasztecikiem

MENU – ROZSZERZENIA

Obiad rozbudowany 3 szt mięsa / os.

  • Bursztynowy rosół z kury z makaronem
  • Rolada śląska wołowa
  • Polędwiczka wieprzowa owinięta boczkiem
  • Filet z indyka faszerowany suszonymi pomidorami
  • Sos do mięsa ciemny i grzybowy
  • Dodatki: kluski jasne i ciemne, ziemniaki z wody z koperkiem
  • Modra kapustka z boczkiem na ciepło
  • Surówka z białej kapusty
  • Marchewka z jabłkiem i ananasem
  • Dopłata: + 10 zł / os.

Zimna płyta rozbudowana lub uzupełniona:

  • Deski wędlin z kiełbasą i salami
  • Deski serów żółtych, pleśniowych i podpuszczkowych
  • Tymbaliki drobiowe
  • Mini babeczki kruche wytrawne
  • Filet z pstrąga ze szpinakiem w cieście francuskim
  • Schab po sztygarsku w galarecie
  • Rożki z szynki z musem krabowym w galarecie
  • Śledzie w 2 odsłonach
  • Sałatki 2 rodzaje
  • Kulki z sera pleśniowego panierowane w migdałach
  • Grillowane pieczarki z serem owinięte bekonem
  • Caprese z szynką dojrzewającą
  • Pieczywo i masło
  • Dopłata: + 15 zł / os.

Trzecia ciepła kolacja:

Danie jednogarnkowe do wyboru:

  • Bogracz wieprzowy
  • Strogonow wołowy
  • Żurek śląski z kawałkami białej kiełbasy
  • Bigos staropolski
  • Barszcz z krokietem lub pasztecikiem
  • Fasolka po bretońsku
  • Flaczki
  • Dopłata: + 12 zł / os.

Ciepła kolacja porcjowana na talerzach NOWOCZESNA:

  • Łosoś filet z pieca
  • Bukiet sałat z pomidorkiem cherry i winegretem
  • Beza ziemniaczana
  • Dopłata: + 6 zł / os.

LUB

  • Grillowana polędwiczka ze szparagami
  • Mini cordon bleu (złocisty schab faszerowany serem)
  • Talarki ziemniaczane
  • Surówka 2 rodzaje
  • Dopłata: + 8 zł / os.

Kolacja w formie grilla z obsługą kucharską:

  • Sakiewki z liści winogron z serem brie i płatkami migdałów 75%
  • Szaszłyki wieprzowe z warzywami 75%
  • Filet drobiowy marynowany w ziołach 100%
  • Krupniok swojski 30%
  • Karczek klasyczny w musztardowej marynacie 100%
  • Pieczywo
  • Dodatki: ketchup, musztarda, chrzan
  • Ziemniaki z żaru
  • Dopłata przy wymianie kolacji talerzowej: + 20 zł / os.

MENU – SKŁADNIKI DO WYBORU

SURÓWKI/SAŁATKI INNE DO WYBORU:

  • Surówka z marchewki z pomarańczą, z kapusty pekińskiej, biała zasmażana kapusta na ciepło, bukiet sałat z sosem winegret

SAŁATKI Z ZIMNEJ PŁYTY DO WYBORU:

  • Sałatka grecka z oliwkami i fetą
  • Sałatka z tortellini
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziem
  • Sałatka tradycyjna jarzynowa z majonezem (szałot)
  • Sałatka z kurczakiem, melonem  orzechami włoskimi
  • Sałatka z bekonem, pieczarkami i papryką
  • Sałatka z łososiem wędzonym i winegretem
  • Sałatka z kurczakiem i filetowaną pomarańczą
  • Sałatka makaronowa z brokułami i szynką w sosie czosnkowym
  • Sałatka CEZAR z kurczakiem i grzankami
  • Sałatka z gyrosem i sosem czosnkowym
  • Sałatka z rukolą, mozzarellą i pomidorkami cherry

ŚLEDZIE Z ZIMNEJ PŁYTY DO WYBORU:

  • Śledzie po kaszubsku
  • Śledzie po tatarsku
  • Śledzie w oleju z cebulką
  • Śledzie w stylu meksykańskim
  • Śledzie w przyprawach korzennych z cebulką

MIĘSA POZOSTAŁE DO OBIADU DO WYBORU:

  • Pieczone udko z kurczaka, kotlet drobiowy panierowany w płatkach migdałów, kotlet drobiowy panierowany w sezamie, panierowany kotlet schabowy, szwajcar (panierowana kopertka wieprzowa z serem), rolada śląska wieprzowa, grillowany filet z kurczaka, grillowany filet z kurczaka zapieczony serem z pieczarkami, pomidorem lub ananasem, pieczone podudzie indyka, devolay (panierowana roladka drobiowa z pietruszką i masłem, grillowany filet z kurczaka zapieczony camembertem z żurawiną, filet z kurczaka szpikowany pieczarkami i serem, brokułami i serem lub szpinakiem z suszonymi pomidorami) oraz wiele więcej na specjalne życzenie.

 

>>> POBIERZ PEŁNĄ OFERTĘ: OFERTA weselna 2015 <<<

 Obsługiwany obszar:
– Górny Śląsk: Katowice, Gliwice, Bytom, Zabrze, Ruda Śląska, Rybnik, Tychy, Chorzów, Jastrzębie – Zdrój, Mysłowice, Siemianowice Śląskie, Żory, Tarnowskie Góry, Piekary Śląskie, Racibórz, Bielsko – Biała, Częstochowa, Jaworzno, Będzin, Sosnowiec, Zawiercie, Świętochłowice, Dąbrowa Górnicza, Czeladź, Wojkowice, Sławków, Siewierz, Bobrowniki, Psary, Mierzęcice,
– Małopolska: Kraków i okolice
– Opolskie: Opole, Kędzierzyn – Koźle